Best een goeie dokter, de sollicitatiedokter

Dit onderwerp is voor mensen die moeite hebben om een sollicitatiebrief te schrijven en of een cv op te stellen. En die een computer en internettoegang hebben.

Op internet kwam ik de website sollicitatiedokter.nl tegen. In eerste instantie dacht ik: daar heb je weer zo’n commerciële site. Toch heb ik mij onlangs op deze site aangemeld. En ik ontvang per mail gratis tips voor de cv en sollicitatiebrief. Ook vroeg sollicitatiedokter Perry Kroes aan alle aangemelden: Mag ik een sollicitatiebrief van jou en mag ik die eventueel verwerken in het nieuwe boek? Ik dacht laat ik eens gek doen. Ik heb de naam-adres-gegevens weggelaten en een sollicitatiebrief ingezonden. Na ongeveer twee weken kreeg ik bericht terug met als tegenprestatie nuttige tips voor mijn sollicitatiebrief. Deze site is dus niet een robotsite, maar er zit wel degelijk iemand achter!

Kortom, de tips in de digitale nieuwsbrieven zijn gratis en de boeken kun je eventueel kopen. De website is best uitgebreid en er staan goed gerubriceerde adviezen in helder geschreven teksten op.

Tot slot een citaatje van de website:

“Een klassieke denkfout van sollicitanten is dat originaliteit gelijkstaat aan positief onderscheidend vermogen. Het probleem van deze gedachtegang is dat originaliteit simpelweg niet een goed doel is om je op te richten als sollicitant.

Stel, je laat je cv en sollicitatiebrief in een pizzadoos bezorgen bij een aspirant werkgever. Als dit cv vervolgens niet duidelijk aantoont waar jij goed in bent en welk probleem jij oplost, wat is dan het nut van deze extra aandacht?”

Patrick Daatzelaar

chris Beckert

Ik ben Duits van oorsprong. Ben op mijn twaalfde levensjaar naar nederland gekomen.Vanaf 1987 woonachtig in Nijmegen. Gestudeerd aan de universiteit, richting psychologie aldaar. Later studie maatschappelijk werk. Mijn laatste werkervaring is zzp-er website ontwikkeling en chauffeur leerlingwezen.

Geplaatst in column
1 Reactie op “Best een goeie dokter, de sollicitatiedokter
  1. Web Hosting schreef:

    Beste Perry, Volgende maand houdt mijn baan op te bestaan door een reorganisatie en moet ik gedwongen opzoek naar een nieuwe werkgever. Dit vind ik ontzettend vervelend, zeker na 25 jaar trouwe dienst, maar gelukkig krijg ik wel een aardige vergoeding mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*