HistorieRijkNijmegen

De (markt)groep HistorieRijkNijmegen biedt een platform voor geschiedenisprojecten in en om Nijmegen: ze onderzoekt, exposeert, publiceert, organiseert activiteiten en zoekt emplooi.

HistorieRijkNijmegen (HRN) richt zich op het zichtbaar maken van onbekende of onderbelichte aspecten van de geschiedenis van Nijmegen en omgeving. Bij de onderwerpen die we aanpakken richten wij ons ook op de werkgelegenheidsaspecten. We volgen de visies van maatschappelijke organisaties op het gebied van werkgelegenheid en vrijwilligerswerk.

De leden zijn historici: Esther Berendsen, Rob Comans, Pieke Hooghoff, Peet Theeuwen (vz), Leonie Valckx en Jan de Winter.  We vergaderen 1x per maand.

I

HRN komt voort uit Netwerkgroep45+ Nijmegen. HRN heeft een eigen Facebookpagina en een Twitteraccounteen website is in voorbereiding.

HistorieRijkNijmegen neemt deel aan de werkgroep Oral History van het Regionaal Archief Nijmegen (RAN) en de verhalenbanknijmegen.nl. In okt. 2016 nam HRN deel aan de historische markt in de Stevenskerk t.g.v. de maand van de Geschiedenis, tevens een goede gelegenheid voor netwerkactiviteiten.

HistorieRijkNijmegen is ambitieus. Zo werken de leden momenteel aan drie bijdragen over Nijmegen: de Indische buurt rondom het Javaplein, de verdwenen Gouverneursbuurt en  de nieuwe Bataviabuurt (Waalfront); dit alles ten behoeve van de website IndischeBuurten.nl en een publicatie,  waarin het Indische erfgoed van 46 steden in kaart wordt gebracht.

Nieuwe leden: Wij zoeken uitbreiding van onze werkgroep en nodigen getalenteerde, creatieve en gemotiveerde mensen uit voor een ambitiegesprek.

Contact: P. Theeuwen, p.theeuwen@chello.

 

chris Beckert

Ik ben Duits van oorsprong. Ben op mijn twaalfde levensjaar naar nederland gekomen.Vanaf 1987 woonachtig in Nijmegen. Gestudeerd aan de universiteit, richting psychologie aldaar. Later studie maatschappelijk werk. Mijn laatste werkervaring is zzp-er website ontwikkeling en chauffeur leerlingwezen.

Geplaatst in marktgroep