Werkzoekenden

U bent op zoek naar betaald werk en wilt dat samen met anderen doen. Dan bent u bij onze Netwerkgroep45plus Nijmegen (NWG) aan het goede adres. Wanneer u lid wilt worden van onze NWG raden wij u aan om u aan te melden voor onze introductiebijeenkomsten. Wanneer u de introductiebijeenkomsten gevolgd heeft en zich bij onze netwerkgroep wilt aanmelden, kunt u dat via contactformulier “aanmelden als lid” doen.

Na drie introductiebijeenkomsten en een LinkedIn workshop heeft u zicht op wat u bij ons kunt verwachten. Ook weet u wat wij van u verwachten. In uw zoekprofiel heeft u dan aangegeven wat uw competenties zijn en in welke werkveld(en) u werk zoekt. Wanneer u dan besluit om lid te worden van onze NWG, wordt uw profiel doorgegeven aan de Bedrijven Contact Groep (BCG), zij kunnen dit dan gebruiken in hun contact met bedrijven in Nijmegen en omgeving.

Wanneer u lid bent, kunt u in  een marktgroep die op de arbeidsmarkt gericht is, op zoek gaan naar werk. U kunt daar plannen maken om in bepaalde sector een bedrijf te starten. U kunt daar ook andere mogelijkheden onderzoeken, zoals: ZZP’er zijn of  hoe nieuw werk te creëren of kijken in een werkveld waarin u niet eerder werkzaam was. O.a. de marktgroep De Jonge Starters kan u daarbij verder helpen.

Naast de marktgroepen kennen wij ook werkgroepen. Werkgroepen ondersteunen de werkzaamheden van de leden. Leden kunnen in de werkgroepen de door henzelf gewenste vaardigheden oefenen. De workshops, lezingen, cursussen en activiteiten in die werkgroepen worden meestal door leden van de NWG geleid. Zij versterken daarmee hun eigen CV. Zij kunnen daarmee ook de eerste stappen op weg naar een eigen bedrijf zetten. Wij zijn benieuwd wat u inbrengt om andere leden een stap verder te helpen.

Voor een zinvolle deelname aan de netwerkgroep, kunt u rekening houden met een tijdsinvestering van minimaal één dagdeel in de week. Daarnaast wordt het gewaardeerd wanneer u ook een bijdrage levert aan diverse werkzaamheden die  nodig zijn om de NWG draaiende te houden, zoals bestuurstaken, zalenbeheer, administratie. Door in dit soort werkgroepen te participeren raakt u vanzelf betrokken bij de NWG.

Herkent u zich in onze doelgroep en werkwijze, wilt u meer weten of wilt u zich aanmelden? Als u het contactformulier contact met netwerkgroep  invult, ontvangt u binnenkort bericht van ons.

Uw perspectief: ambassadeur worden!

Wij wensen u als werkzoekende toe, dat u snel betaald werk vindt. Daarmee lonkt het perspectief om ambassadeur van de NWG te worden. Deelnemers van onze netwerkgroep, die weer een betaalde baan hebben, vragen wij om onze ambassadeur te worden. Dit houdt in dat ze vanuit hun (nieuwe) netwerk van werkenden leden van de NWG op actuele (branche-) informatie en mogelijkheden op een baan attenderen. Het vieren van het vinden van betaald werk, is voor veel ambassadeurs een reden om de NWG eenmalig financieel te steunen.

Succesverhaal van ambassadeur Jolanda.

“Ik was praktijkmanager bij huisartsen, maar het contract werd niet verlengd. Omdat ik wist wat er in die markt ging gebeuren, heb ik gesolliciteerd in de regio waar vacatures te verwachten zouden zijn. En daarnaast kennissen in mijn netwerk benaderd die in die regio werken. Dit heeft vruchten afgeworpen.  Ik werk nu bij een huisartsengroep.

Mijn tip: markt verkennen, doelgericht zoeken, netwerk inzetten, gebruik maken van alle media die mogelijk zijn: LinkedIn, Facebook, Twitter. Daarbij aansluiten bij groepjes op LinkedIn om discussies te volgen, zodat je (gratis) kennis opdoet over wat er speelt.”

Op de pagina begunstigers vindt u meer info over en van onze ambassadeurs.