Boegbeeld – Column Jan de Winter

Een nieuwe lente en een nieuw geluid. Het is de bedoeling om op de website van onze netwerkgroep in het vervolg ook een column op te nemen. Ofschoon het vinden van werk voor ons allen een uiterst serieuze aangelegenheid is, kan het geen kwaad om zo nu en dan ook eens wat te relativeren. Vandaar dus.

Een nieuwe lente en een nieuw geluid. Dat moet ook minister Asscher van Sociale zaken en Werkgelegenheid hebben gedacht toen hij oud-profvoetballer John de Wolff benoemde tot boegbeeld. Kennelijk is dat ook al een functie: boegbeeld zijn. Het is de bedoeling dat John de positie van de oudere werkzoekenden op de arbeidsmarkt gaat helpen verbeteren. Volgens de minister is John bij uitstek geschikt: “Iemand die werkgevers, werknemers en werkzoekenden streng kan toespreken als het moet, maar ook een schouderklopje uit kan delen: juist de kwaliteiten die nodig zijn om een boegbeeld te zijn voor de mensen die het nodig hebben.”

Nou, je kunt je de siddering van angst voorstellen, die sindsdien door de werkgeverswereld trekt. Want als John “foei”zegt, berg je dan maar! En voor een schouderklopje van onze getatoĆ«eerde voetbalheld doe je als werkgever toch alles? Gouden tijden breken aan voor ons, oudere werkzoekenden. Laat ons John dan ook van harte feliciteren met zijn nieuwe betrekking en hopen dat hij flink zal scoren.

Het spijt me overigens wel dat ik de vacature voor deze functie kennelijk gemist heb, anders had ik vast en zeker gesolliciteerd. Ik ben geknipt om boegbeeld te zijn. Ik heb jaren ervaring. En nu ik erover nadenk, ken ik binnen onze netwerkgroep nog pakweg 200 andere geschikte kandidaten. Maar ja, dat zijn dus geen grijsblonde ex-profvoetballers met helblauwe ogen, ongeschoren koppen en ruwe-bolster-blanke-pituitstraling, die media-ervaring hebben met programma’s als Koken met John, Wonen met John en het onvergetelijke Slapen met John.

Jan de Winter

Geplaatst in column

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*