Impressie Netwerkwandeling “Ruimte voor de Waal” (interne versie)

Regelmatig steek ik de Waal over: met de trein, fiets of auto. Iedere keer ben ik weer nieuwsgierig naar de vorderingen van de nevengeul aan de Lentse kant van de Waal. Tijdens een maandbijeenkomst kondigde Krijn een netwerkwandeling – gecombineerd met een excursie door het gebied van de nevengeul – aan. Ik was er dus als de kippen bij om me op te geven.

Dinsdagochtend 2 juni 2015: met een fikse wind mee raas ik op de fiets van Malden naar Nijmegen. Op de Waalbrug suis ik de bocht/helling Veur Lent af. Tien minuten later: een hartelijk welkom van IMG_4269de publieksvoorlichtster en een lekker kopje koffie in het bezoekerscentrum van dit project.

De opkomst is zeer goed (bijna 30 deelnemers) en de stemming zit er goed in. We krijgen een schitterende presentatie met foto’s, schetsen, getallen en overzichtskaarten. De voorlichtster weet er erg veel van en heeft een prettige manier van voorlichten. Geduldig en deskundig beantwoordt ze onze vele vragen. Voor sommige van ons duurt het blijkbaar te lang. Er wordt door het verhaal heen gepraat en er ontstaan onder onsjes. De voorlichtster blijft vriendelijk en geduldig en weet dit ongemak soepeltjes te hanteren.

Na een verkleedpartij, waarbij iedereen voorzien wordt van een veiligheidshesje, helm en laarzen, gaan we in twee groepjes het gebied verkennen. We worden gewezen op allerlei details en wetenswaardigheden. Ook al ben ik geen Nijmegenaar, ik voel me steeds trotser worden op dit geweldige project. Ik kan niet wachten tot januari 2016 als het eerste gedeelte van dit gebied toegankelijk wordt voor bezoekers!

Wil je meer informatie, kijk dan op de website van het project.

Via deze link kun je enkele foto’s van de excursie bekijken. Inmiddels zijn op de afsprakenpagina van onze wandelgroep ook enkele foto’s geplaatst.

Graag wil ik Krijn en Ton hartelijk danken voor het regelen van deze interessante excursie.

Herman Roovers

 

 

Geplaatst in actueel