31 jan. Workshop Samenwerken deel 3, door Harm Branbergen

Uitnodiging aan alle leden van de NWG45+ tot bijwonen van de

Workshop Samenwerken deel 3,

gegeven door Harm Branbergen op di. 31 januari a.s. 9.00 – 11.30 uur.


Doel ?
Wil je leren, hoe je interacties mét en tussen anderen kunt sturen op samenwerken, kom dan naar deze workshop.

Voor wie?
De workshop is toegankelijk voor iedereen van onze netwerkgroep. Deel 3 kun je goed volgen, ook al heb je deel 1 & 2 gemist.Meer weten ?  Harm vertelt zelf:

”Toen ik als ondernemingsjurist werkte, was ik vaak bij samenwerkings-problemen betrokken. Het viel mij op, dat mensen dan geneigd zijn om zich terug te trekken in hun eigen positie. Maar ik merkte ook, dat er weinigen zijn die de problemen op de spits willen drijven. Zijn mensen dan niet meer gebaat bij iets anders dan bij het juridiseren van hun problemen, zo vroeg ik mij af.

In de jaren daarna merkte ik, als mediator, dat problemen beter zijn op te lossen, als je betrokkenen met elkaar kunt laten samenwerken zonder dat je daar een uitdrukkelijk beroep op doet. Zo begon mijn fascinatie voor het vinden van een antwoord op de vraag: ontwikkelt samenwerken zich ook vanzelf ? Dus zonder dat er regels van bovenaf worden opgelegd en zonder dat iemand wordt aangesproken op het niet volgen van die regels.

In mijn zoektocht naar een antwoord op deze vraag, stuitte ik op een wetenschapper die zich afvroeg, hoe vogels het voor elkaar krijgen om met elkaar een zwerm te vormen. Om daar achter te komen, bootste hij dat gedrag na in een computersimulatie. Dat leidde tot de opmerkelijke ontdekking van de eenvoud die schuilgaat achter een verschijnsel, dat zó complex oogt.

Zijn invalshoek inspireerde mij tot het ontwikkelen van een theorie: over waarom en hoe onbewuste factoren ons gedrag sturen op samenwerken. De praktische uitwerking van die theorie is het iVIA kompas. Daarmee koers je, op je eigen manier, naar dit doel: anderen tot samenwerken bewegen en vervolgens ook effectief met elkaar werken, praten, overleggen, vergaderen………, kortom elke verbale en non-verbale interactie, mét en tussen anderen, sturen op samenwerken.”

Wil je er alvast iets over lezen ?  Klik dan op:           http://branbergen.nl/iVIA_kompas_april_2016.pdf .

Als je interesse is gewekt, hoop ik je die 31ste te zien.
Even een mail sturen dat je komt, zou fijn zijn: harm@branbergen.nl .

Geplaatst in Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*