Burgerinitiatief start bouw windpark bij Nijmegen in april.

Hieronder vind je informatie uit de nieuwsbrief dd. maart 2016 van burgerinitiatief Windpark Nijmegen-Betuwe.

Steek energie in eigen molens

Steek energie in eigen molens

Bouw windpark van start in april

De bouw van Windpark Nijmegen-Betuwe start in april. “We zitten nu in de fase waarin we een aannemer moeten kiezen die de bouwwerkzaamheden op locatie in Nijmegen-Noord gaat uitvoeren. Half maart besluiten we wie de opdracht krijgt. De aannemer heeft dan nog een paar weken nodig om een definitieve planning te maken en dan kunnen we écht van start. In de lente gaat de eerste schep de grond in”, vertelt Pim de Ridder, die als directeur van Windpark Nijmegen-Betuwe BV de ontwikkeling van het windpark begeleidt.

Natuurlijk laten we deze mijlpaal niet onopgemerkt voorbij gaan. Voor leden, donateurs en andere belangstellenden organiseren we bij de start en ook later tijdens de bouw regelmatig excursies waarin je de bouwvorderingen met eigen ogen kunt zien. Ook kun je via onze website, windparknijmegenbetuwe.nl de bouw op de voet volgen, met als hoogtepunt het moment waarop de windmolens gaan draaien in september en de definitieve oplevering in december. Kortom: opnieuw een interessant jaar met veel nieuwe ontwikkelingen.

Volg de bouw op onze website

Onze website windparknijmegenbetuwe.nl krijgt een nieuw jasje. Op dit moment leggen we de laatste hand aan een update van de website, waarop je straks de bouw van het windpark in woord en beeld kunt volgen.

geprojecteerde locatie voor de windmolens

geprojecteerde locatie voor de windmolens

Fotograaf John Voermans gaat de bouw van A tot Z vastleggen op beeld. Het hele proces – van de aanleg van bouwwegen, het heiwerk, de productie en assemblage van onderdelen in de fabriek tot en met de plaatsing van de windturbines – brengt hij in beeld. “Voor zover ik weet is dit de eerste keer in Nederland dat de bouw van een windpark zo minutieus wordt vastgelegd”, aldus Pim de Ridder. De nieuwe site met bouwplanning wordt geïntroduceerd tijdens de ALV op 7 april.

ALV WindpowerNijmegen: 7 april

De volgende Algemene Ledenvergadering van coöperatie WindpowerNijmegen is donderdag 7 april a.s. om 20.30 uur. Zet datum en tijd alvast in je agenda. Leden en donateurs ontvangen volgende week meer informatie per mail. Je kunt je hier alvast aanmelden.

Contactgegevens:

Coöperatie WindpowerNijmegen
Fransestraat 2
6524 JA Nijmegen
info@windparknijmegenbetuwe.nl
www.windparknijmegenbetuwe.nl

Geplaatst in Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*