“Helaas niet aaien: werk in uitvoering”

Stichting Hulphond bezoekt Netwerkgroep45plus

Afgelopen maandag heeft een aantal leden van de Netwerkgroep45plus kennis gemaakt met de werkzaamheden van de Stichting Hulphond, in de persoon van Peter van Uhm, oud-Commandant der Strijdkrachten.

Hulphond Nederland is hét expertisecentrum voor het opleiden en inzetten van hulphonden voor zowel medische als therapeutische zorg. De stichting heeft 30 jaar ervaring en is toonaangevend in het aanbod van verschillende soorten hulphonden. De stichting leert honden tot 70 vaardigheden om mensen met lichamelijke beperkingen of therapeutische behoeften te helpen. De stichting plaatste in 2012 als eerste in Nederland een PTSS-hulphond bij een veteraan en hielp in de afgelopen jaren honderden jongeren met succes door Hulphond kindertherapeuten. De doelstelling van Hulphond Nederland is het vergroten van de zelfstandigheid en zelfredzaamheid, waardoor (re-)integratie in de samenleving wordt bevorderd.

Peter van Uhm, voormalig Commandant der Strijdkrachten en ambassadeur van Hulphond Nederland, heeft sinds april 2014 labrador Parbo in huis. Maar sinds kort is er ook een tweede pup in opleiding die de Van Uhm’s als gastgezin begeleiden: Zander, een bruine labrador puppy van net negen weken oud. Naar verwachting zal Parbo in februari terugkeren naar het expertisecentrum van Hulphond Nederland in Herpen, om aan het tweede deel van zijn opleiding te beginnen.

Peter van Uhm bezocht de leden van de Werkgroep Honden op uitnodiging van Dick Westerbeek van de Netwerkgroep45plus Nijmegen. Deze onafhankelijke, laagdrempelige organisatie zonder winstoogmerk brengt werkzoekenden bijeen die elkaar motiveren en enthousiasmeren tijdens hun zoektocht naar betaald werk. Er worden cursussen, workshops en lezingen georganiseerd. De Netwerkgroep45plus Nijmegen richt zich op actieve 45-plussers met een MBO+/HBO en hoger niveau, die graag weer tot de betaalde arbeidsmarkt toe te treden.

Meer informatie of een donatie?  Zie de website van de Stichting Hulphond. Het rekeningnummer is NL20 INGB 0000 0038 31

tekst: Chantal Oppatja

Onderstaande foto is gemaakt door Xandra Cartens

Peter van Uhm

Geplaatst in actueel, Geen categorie