petitie basisinkomen 55-plusser

Directe link naar deze petitie in geval je reeds goed op de hoogte bent:
Petitie experiment basisinkomen 55-plussers

Maandag 22 en 29 mei onderzocht Antoinette Hertsenberg de werkloosheid onder vijftigplussers in Tros Radar Extra. Hierin kwam o.a. Tof Thissen aan het woord, de hoogste baas van het UWV.

Het percentage werkloosheid bij 50-plussers is aanzienlijk, bij 55-plussers nog hoger. In Finland, een land met hetzelfde probleem, wordt nu geëxperimen-teerd met een basisinkomen. Zou zo’n vast bedrag per maand – zonder plichten en regels – een oplossing kunnen zijn voor de problemen van de werkzoekende 55-plussers?

Hertsenberg praat over de knelpunten in ons stelsel en over mogelijke oplos-singen. Ze gaat in gesprek met ondernemer Annemarie van Gaal, historicus Rutger Bregman, deskundige inzake basisinkomen Guy Standing en hoogle-raar arbeidsmarkt Ton Wilthagen.

Radar Extra: eerste informatie en promofilmpje

Radar Extra deel I: ‘Kans op werk: 3 procent’ terugkijken

Bekijk ook de animaties uit deel I

Kans op werk: 3 procent – deel II  terugkijken

Petitie experiment basisinkomen 55-plussers (dito link na tekst)

chris Beckert

Ik ben vader van twee zoons. Vanaf 1987 woonachtig in Nijmegen.Gestudeerd aan de universiteit, richting psychologie aldaar.Later studie maatschappelijk werk.Daarna cursus programmeren voor websites (php) en databases en cursus voor barista.Ik maak graag koffie op locatie onder de naam chriskoffie.nl

Geplaatst in Archief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*