Acteurs Floris slaan eerste Florispenning bij Fabels & Feiten

Gravin Ada van Couwenberg en Kamenierster Viola ontmoeten elkaar bij Floris: Fabels & Feiten.

Donderdag 30 juli komen Diana Dobbelman (Gravin Ada van Couwenberg) en Ida Bons (kamenierster Viola) de eerste Florispenning slaan bij de Floris expositie Fabels & Feiten in de Molenpoortpassage Nijmegen. Om 14.00 uur, na het slaan van de penning, zullen zij samen deze bijzondere expositie bezoeken.

Een expositie over onder andere de serie Floris uit 1969 waar zij in 4 afleveringen hebben gespeeld als Gravin Ada van Couwenberg en kamenierster Viola. De scene, waar ze als mannen verkleed in gevecht zijn met de mannen van Lange Pier, was destijds zeer spraakmakend. In een documentaire met Gerard Soeteman (scenarioschrijver) en Paul Verhoeven (regisseur), dagelijks te zien, wordt deze scene uitvoerig besproken.

© Gerard Soeteman / Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

© Gerard Soeteman / Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Diana Dobbelman en Ida Bons ontmoeten elkaar weer sinds lange tijd in Nijmegen. Zij willen graag vragen beantwoorden of met bezoekers op de foto. Verder zijn deze middag ook familieleden van de componist Julius Steffaro aanwezig. Hij heeft onder andere de bekende tune van de televisieserie gecomponeerd.

Verder is er op de expositie veel te zien over de Floris film uit 2004 van Jean van de Velde. Foto’s, kostuums, rekwisieten, informatie en beeld zijn enkele onderdelen van deze bijzondere expositie. Voor meer informatie klik hier.

Op de foto: Gravin Ada van Couwenberg en Viola gefilmd door cameraman Ton Buné in Kasteel Doornenburg.

Geplaatst in Geen categorie