MediaDrome expositie Floris

MediaDrome is een vrijwilligersorganisatie die bezig is met de realisatie van een nieuwe culturele attractie in Nijmegen. De collectie is opgebouwd uit vijf pijlers: televisie, film, musical, games en strips. Door thema-exposities te organiseren wil MediaDrome laten zien wie we zijn en wat we kunnen.

Volgende maand starten we met onze eerste FLITS, een tijdelijke themaexpositie. En wel met FLORIS: Fabels & Feiten. Floris is de jaren 60 televisieheld die geheel in zwart wit werd uitgezonden. Samen met zijn vriend Sindala beleeft hij allerlei spannende avonturen en strijden zij samen tegen o.a.  Lange Pier. De serie heeft een grote indruk achtergelaten bij televisiekijkend Nederland. Floris was de eerste samenwerking tussen scenarioschrijver Gerard Soeteman en regisseur Paul Verhoeven. Sinds die tijd hebben ze meerdere films en series op hun naam staan. In 2004 is er nog een Florisfilm gemaakt met o.a. Michiel Huisman.

De expositie laat niet alleen beelden zien maar ook originele rekwisieten uit zowel de televisieserie als de film. Daarnaast zijn er tientallen kleurenfoto’s te bewonderen van de jaren 60 televisieserie. Kun je eindelijk Floris in kleur zien! MediaDrome beschikt ook over alle originele filmopnames die gedigitaliseerd worden en waar tijdens de expositie beelden van worden vertoond. Al met al een bijzondere expositie. De expositie wordt gebouwd in de Molenpoortpassage 32 te Nijmegen.

MediaDrome is een marktgroep van Netwerkgroep45plus en werkt naast vrijwilligers van deze netwerkgroep ook met mensen van de Driestroom (mensen met een beperking). De gemeente is erg enthousiast over MediaDrome in Nijmegen maar heeft door alle bezuinigingen geen financiële mogelijkheden om dit project te ondersteunen, daarom pakken we dit zelf op.

Om deze expositie mogelijk te maken is elke bijdrage wenselijk. Steunt u MediaDrome en wilt u meehelpen met een financiële bijdrage om Floris mogelijk te maken, dan kunt u dit overmaken op rekeningnummer NL08RABO0190528184 ten name van Stichting MediaDrome Nijmegen o.v.v. FLORIS. Natuurlijk wordt u uitgenodigd voor de opening van de expositie in juni 2015 en voor de extra gulle gevers is er een bijzondere verrassing.

We zien uw bijdrage graag tegemoet en zorgen dat er een mooie en unieke expositie wordt gerealiseerd als opstap naar het vaste MediaDrome.

Namens alle MediaDromers ontzettend bedankt.

Vriendelijke groet

Paul van den Heuvel

MediaDrome

Julianaplein 1

6524 AG Nijmegen

Geplaatst in actueel