Update MediaDrome

MediaDrome Nijmegen weer stapje dichterbij

 

Bijna twee jaar geleden zijn we begonnen met het opzetten van de Marktgroep MediaDrome in Nijmegen. Met een groep enthousiaste vrijwilligers zijn  we aan de realisatie van een nieuwe overdekte culturele attractie in Nijmegen begonnen op het gebied van televisie, film, games, musical en strips. MediaDrome heeft een collectie van ruim 120.000 artikelen die naar aanleiding van deze vijf pijlers op de markt zijn gebracht. We willen deze uiteindelijk definitief presenteren in diorama’s in een eigen ‘museum’. Inmiddels hebben we in de Molenpoortpassage de Doe-Kijk-Koop winkel Tante Hannie geopend. Hier zijn op zaterdag o.a. knutselactiviteiten voor kinderen gepland en kunnen items uit verschillende kinderseries en films worden gekocht.

De groep medewerkers is door de tijd heen veranderd; mensen kregen een baan of zijn zich ergens anders op gaan richten. Nieuwe vrijwilligers van zowel de Netwerkgroep45plus als van de vrijwilligerscentrale gaan momenteel aan de slag met onze eerste bijzondere expositie, FLORIS: fabels & feiten, die we komende zomer  in de Molenpoortpassage  kunnen gaan organiseren.

Het draaien van zowel Tante Hannie als de expositie gaat nog al wat menskracht kosten. Met de Driestroom zijn we mogelijkheden aan het bekijken voor een plaats voor assistent-medewerkers. Met de gemeente zijn we in gesprek over herintreders, participatiebanen en werkervaringsplaatsen.

Vanaf het begin af aan zijn vrijwilligers van de netwerkgroep actief geweest met MediaDrome. Werkervaring, netwerken, maatschappelijk ondernemen, samen aan een project werken, zijn enkele belangrijke ervaringen die je mee krijgt als je meewerkt aan de realisatie van  MediaDrome. Daarnaast is het erg gezellig en werkt het motiverend om samen iets op te bouwen.

De werkzaamheden bestaan uit: het bouwen van decors, het inrichten van een expositie, het verspreiden van flyers en affiches, kaartverkoop, werken als suppoost, organisatie van en assistentie bij  kinderactiviteiten én technische klussen. Al met al voldoende taken waar je je mogelijk in thuis voelt of waar je wat van wilt leren of ervaring mee op wilt doen.  Als je mee wilt werken aan MediaDrome Nijmegen met als start FLORIS: fabels & feiten laat het ons dan weten!  Zelfs als je maar een paar dagen kan komen helpen dan ben je van harte welkom. De planning is om half juni de expositie te openen. Als de expositie open is organiseren we voor alle vrijwilligers een gezellige zomeravond aan de Waal.

Namens alle vrijwilligers alvast bedankt en hopelijk tot snel.

Groet

Paul van den Heuvel

Geplaatst in actueel