Impressie Netwerkwandeling “Ruimte voor de Waal” (externe versie)

Sinds een aantal jaren kent de Netwerkgroep45plus een zogenaamde wandelgroep. Op een informele, laagdrempelige en sportieve manier kunnen deelnemers met elkaar kennismaken en netwerken. Deze editie stond in het teken van “Ruimte voor de Waal”. Hieronder een impressie van een van de wandelaars.

Regelmatig steek ik de Waal over: met de trein, fiets of auto. Iedere keer ben ik weer nieuwsgierig naar de vorderingen van de nevengeul aan de Lentse kant van de Waal. Tijdens een maandbijeenkomst werd een netwerkwandeling – gecombineerd met een excursie door het gebied van de nevengeul – aangekondigd. Ik was er dus als de kippen bij om me op te geven.

Dinsdagochtend 2 juni 2015: met een fikse wind mee raas ik op de fiets van Malden naar Nijmegen. Op de Waalbrug suis ik de bocht/helling Veur Lent af. Tien minuten later: een hartelijk welkom van de publieksvoorlichtster en een lekker kopje koffie in het bezoekerscentrum van dit project.

De opkomst is zeer goed (bijna 30 deelnemers) en de stemming zit er goed in. We krijgen een schitterende presentatie met foto’s, schetsen, getallen en overzichtskaarten. De voorlichtster weet er erg veel van en heeft een prettige manier van voorlichten. Geduldig en deskundig beantwoordt ze onze vele vragen.

Na een verkleedpartij, waarbij iedereen voorzien wordt van een veiligheidshesje, helm en laarzen, gaan we in twee groepjes het gebied verkennen. We worden gewezen op allerlei details en wetenswaardigheden. Ook al ben ik geen Nijmegenaar, ik voel me steeds trotser worden op dit geweldige project. Ik kan niet wachten tot januari 2016 als het eerste gedeelte van dit gebied toegankelijk wordt voor bezoekers!

Wil je meer informatie, kijk dan op de website van het project. In het besloten gedeelte van deze website staat een uitgebreidere impressie met foto’s.

Geplaatst in actueel, Geen categorie