Zwijgen is zilver, praten is goud

Het is prettig, nuttig en zinvol om met andere vrijwilligers ervaringen te kunnen delen. Daarom organiseert het Vrijwilligerscollege Nijmegen op dinsdagmiddag 30 juni een bijeenkomst voor vrijwilligers onder het motto: “Zwijgen is zilver, praten is goud”.

Je maakt vast en zeker wel een iets mee waar je graag met een andere vrijwilliger over zou willen praten, een ervaring die je zou willen delen. Het kan gaan om iets geweldigs wat je hebt meegemaakt in jouw vrijwilligerswerk. Of over iets heel vervelends of over iets wat je stoort. Het kan ook zijn dat een bepaalde situatie je voor een dilemma plaatst.

De bijeenkomst is bedoeld om je dat steuntje te kunnen bieden die je soms nodig hebt. De praktijk leert dat alleen al het delen van een ervaring met een andere vrijwilliger oplucht en ruimte geeft om – zelf of met hulp van een ander – een oplossing te vinden. Jouw ervaring delen met een andere vrijwilliger is vaak makkelijker omdat een andere vrijwilliger wellicht met een soortgelijke situatie te maken heeft gehad. Of binnen een organisatie in een vergelijkbare positie zit. Verder kan het delen van ervaringen positief uitpakken omdat de vrijwilliger, die ook deelneemt aan deze bijeenkomst, geen hiërarchische positie ten opzichte van jou heeft.

Het delen van jouw positieve of negatieve ervaring kan ook een andere vrijwilliger op weg helpen in zijn/haar situatie.

Tijdens de bijeenkomst krijg je enkele handvaten aangereikt om ter plekke of binnen uw organisatie ervaringen uit te wisselen. En zelf of met hulp van een ander een mogelijke oplossing – of een aanzet daartoe – te vinden.

De bijeenkomst wordt (be)geleid door Herman Roovers en Niek Edeling. Zij zijn beiden vrijwilliger bij diverse instellingen en hebben beroepsmatig ervaring met het (bege)leiden van dit soort bijeenkomsten.

Van deelnemers wordt verwacht dat zij open staan voor de ervaringen van andere vrijwilligers en vertrouwelijk om kunnen gaan met de ervaringen van anderen.

Meer informatie en aanmelding: Vrijwilligerscollege Nijmegen

Minimum aantal deelnemers: 6
Maximum aantal deelnemers: 16

Geplaatst in actueel